друкувати


Нафтогаз нагадав РосУкрЕнерго про його власні борги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-24 06:17:13

Нафтогаз вважає, що заяви щодо простроченої заборгованості перед РосУкрЕнерго є некоректними. Вони також не відповідають дійсності, кажуть в компанії.

Також, як стверджують у Нафтогазі, такі слова істотно перешкоджають переговорному процесу між Нафтогазом та Газпромом щодо укладання контрактів на постачання газу в Україну та транзит газу.

"Виходячи з певних ускладнень у розрахунках, що виникли внаслідок значного негативного впливу фінансової кризи, між головою правління Нафтогазу Олегом ДУБИНОЮ та головою правління Газпрому Олексієм МІЛЛЕРОМ було досягнуто домовленість про оплату газу, який імпортується в Україну, до кінця місяця наступного за місяцем поставки", – кажуть в компанії.

"Таким чином, Нафтогаз повністю виконав свої фінансові зобов’язання щодо оплати імпортованого газу з січня до жовтня місяця поточного року включно. На даний час проходять поточні розрахунки за газ, отриманий у листопаді", – говориться в повідомленні прес-служби Нафтогазу.

"Стосовно заяв представників компанії РосУкрЕнерго щодо нарахування штрафних санкцій та пені за так званий "прострочений борг", Нафтогаз офіційно заявляє, що дані фінансові зобов’язання можуть обговорюватись тільки після завершення дії контракту, оформлення актів звірки та, можливо, проведення претензійної роботи", – стверджує компанія.

"Тому, намагання представити штрафи та пені як існуючу заборгованість компанії є такими, що не відповідають дійсності. Окрім того, Нафтогаз неодноразово звертав увагу компанії РосУкрЕнерго на системні порушення з її боку термінів розрахунків за надані послуги з транзиту природного газу", – підкреслює Нафтогаз. "Нафтогаз вимагає сумлінного виконання умов контракту з боку РосУкрЕнерго", – наголошуюють там.

Нафтогаз звертається з вимогою не нагнітати ситуацію навколо переговорного процесу з Газпромом та не переводити суто економічні відносини господарюючих суб’єктів у політичну площину.

Автор: Мийхайло ТЕРЕЩЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі