друкувати


І прийшов Миколай у гості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-23 03:24:58

Закружляли у танку сніжинки, а за ними — і сніговички. Це розпочалося у Народному домі м.Коломиї, театралізоване дійство, "Прийди, Святий Миколаю", поставлене зусиллями двох міських народних колективів: аматорського театру ім. Василя Симчича (керівник Ольга Курчій) і театру сучасного танцю (керівник Тетяна Чичук).

Стара як світ історія про боротьбу добра і зла, коли всі лісові звірі спільно із феєю намагалися відібрати у злодійкуватих лісовичків мішок із подарунками, які вони вкрали у святого Миколая. Мішок повернули, Миколая зустріли, подарунки одержали. Перемогло, як і має так бути, добро...

Одержали свої подарунки і районні діти, і міські. Зокрема, майже сто дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, одержали солодкі подарунки і керамічні сувеніри-скарбнички ("копилки"), як повідомила Марія Обушак, начальник служби у справах дітей. А ще смачно пообідали у кафе "Тирлич", після чого переглянули виставку у Народному домі.

З міського бюджету і за участі благодійників одержали солодкі подарунки 208 міських дітей-інвалідів до 16 років із 104 сімей і 31 дитина із 6-ти багатодітних сімей, де виховують більше п’яти дітей до 16 років.

Раділи батьки за своїх юних акторів, знімкували їх на фотоапарати і відеокамери, зачаровано дивилися на виступ своїх ровесників і діти — гості Народного дому, мали змогу пірнути у дитячий світ і батьки дітей, їхні опікуни.

Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі