друкувати


Хуліган "пожартував", інцидент у школі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-23 11:20:23

Школярські пустощі не такі безневинні, як може часом здаватися. Гірше: дорослі іноді дитячу жорстокість називають пустощами — до того моменту, коли ці "пустощі" спричинюють серйозні травми не лише психологічні, а й фізичні.

Школа в Підгайчиках щодо поведінки учнів не ліпша й не гірша від інших шкіл. А в біди очі сліпі. Цього разу вона, біда, намацала собі Підгайчики.

Один восьмикласник, котрого до спокійних і доброзичливих учнів ніяк не віднесеш, у гардеробі дав сильного штурхана своєму товаришеві. Той, падаючи, вдарився об кант дверної рами. Йому стало дуже зле і він відпросився додому, де два дні пролежав під доглядом бабусі (батьки на заробітках). Забрали хлопця до Гвіздецької лікарні. Там оглянули, поставили діагноз "струс головного мозку" і згодом відпустили додому. Вдома школяреві знову стало погано. Довелося відвезти до дитячої лікарні в Коломию, де його положили в реанімацію. Хлопцеві почало паралізувати частину тіла. Медики, які спеціально приїхали з області, оглянули пацієнта й забрали до обласної лікарні. Там пацієнт перебув дві операції. Однак тривога за його здоров’я не зменшувалася й хлопця відправили до Києва.

З інцидентом, що стався в школі, ознайомилися працівники відділення кримінальної міліції в справах дітей. На неповнолітнього хулігана вони отримали негативну характеристику: схильний до порушення спокою, має навіть "горілчаний" досвід, мешкає з бабцею й сестрою. Про строге виховання годі говорити.

Порушено кримінальну справу. Тепер долю винуватця лиха вирішить суд, а долю постраждалого — лікарі.

Автор: Іван ДЖИНДЖУРА
Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі