друкувати


На Коломийщині стало на 600 безробітних більше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-22 10:55:36

Напевне, економічна криза, нехай і штучна, поволі добирається і до Коломиї. У бюджеті недовиконання: потрібно 4 млн. грн., щоб забезпечити бюджетників зарплатою, нема коштів на придбання газу для освітніх закладів, підприємства, хоча їх і так можна на пальцях порахувати, змушені згортати виробництво, скорочувати робочі місця.

Що й казати, коли навіть спільна українсько-канадська нафто-газова компанія "Дельта" починає тугіше затягати пояс, бо спочатку повені зруйнували родовища, одне з яких, Слободо-Рунгурське, й так було виснажене, а тепер ще й мусять платити ренту, від якої раніше були звільнені. Інвестор не може давати кошти на підтримку, а своїх не вистачає. У перспективі було Пилипівське родовище, однак ліцензію на видобування там газу має інша компанія. Тому на сьогодні, за словами начальника юридичного відділу компанії Василя Матковського, із 80 працівників 11 уже не працюють, й це не остаточне скорочення. Також звільняють людей місцеві філії банків, найактивніше – "Дельта", "Національний кредит", "Правексбанк", "Приватбанк" та інші.

Так що в Коломийському міськрайонному центрі зайнятості безробітних стало на 600 осіб більше. Хоча, уточнив директор Василь Глаголюк, значна частина з них повернулися із заробітків з Росії, також із Європи й хочуть використати даний державою шанс для підтримки тих, хто втратив роботу. Але ситуція абсолюлютно не критична, разом із органами місцевого самоврядування розробили план заходів подолання кризових явищ. Тим більше, що в місті є й підприємства, які успішно працюють, як-от "Коломийське заводоуправління будматеріалів", яким керує В. Симотюк.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі