друкувати


Сьогодні міліція Прикарпаття відзначає своє професійне свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-20 12:58:55

На відміну від попередніх років цьогоріч міліція Івано-Франківщини провела урочисті заходи з нагоди професійного свята нетрадиційно. Урочистим маршем співробітники практично усіх служб міліції пройшли вулицями міста до площі біля пам’ятника І.Франку, де начальник УМВС в області генерал-майор міліції Василь Кузнєцов привселюдно вручив відзнаки і заохочення найсумліннішим правоохоронцям.

Відомчих нагород "За відзнаку в службі" і присвоєння чергового спеціального звання були удостоєні десятки працівників оперативних підрозділів, слідства, служби дільничних інспекторів, експертної служби за професійну роботу з розкриття злочинів і забезпечення правопорядку. Натомість у багатьох людей, які спостерігали за цим дійством, виникло захоплення і часом здивування від того, що у переважній більшості у святковому однострої стояли міліціонери молодого віку, яким доводиться виконувати серйозні правоохоронні завдання.

Доречно зауважити, що насьогодні середній вік особового складу прикарпатської міліції – 28 років, а, зокрема, у службі дільничних інспекторів навіть ще менше – 26 років. Поза тим, належна організація роботи, контроль за виконанням службових обов’язків, бажання працювати дозволяють міліціонерам відкрито і без докору сумління дивитися в очі людям. Адже упродовж цього року міліція Івано-Франківщини працювала не лише злагоджено в інтересах населення, але й результативно у протидії злочинності. Завдяки ефективному проведенню оперативних та профілактичних заходів досягнуто скорочення багатьох видів злочинів, в тому числі тяжких кримінальних проявів, покращився стан громадської безпеки на вулицях, значно активізовано роботу з викриття економічних злочинів і боротьби з хабарництвом та корупцією.

Окремий рядок – професійні дії міліціонерів під час стихійного лиха. Не перелічити випадків, коли лише авторитет людини в міліцейській формі, її чіткі дії у складних ситуаціях стали вирішальними у наданні вчасної допомоги людям, рятуванні їхнього майна. Промовистий факт: за період, коли вода заполонила населені пункти, а люди були відселені, там не було допущено жодного випадку мародерства чи інших злочинів.

Вітаючи міліціонерів краю з професійним святом, голова обласної держадміністрації Микола Палійчук і заступник голови обласної ради Остап Дзеса подякували їм за самовіддану службу, завдяки якій в області зменшилася кількість навмисних вбивств, крадіжок майна з помешкань громадян, викриття злочинних груп, що намагалися скоювати злочини на Прикарпатті. Чільники державної влади вручили цінні подарунки оперативникам і слідчим працівникам, які особисто затримували небезпечних злочинців. Влада Івано-Франківщини виділила на поточні потреби міліції краю 200 тисяч гривень. Ці кошти правоохоронці спрямують в тому числі на вирішення найближчого завдання: забезпечення належного правопорядку під час Новорічних і Різдвяних свят, адже в цей період міліція працюватиме у посиленому режимі без вихідних.

А поки що, скориставшись слушною нагодою, чимало міліціонерів отримали можливість запросити своїх дружин і дітей на гарний святковий концерт. Ті ж працівники, що залишилися на службі, розкрили за добу 19 злочинів, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі