друкувати


Сміттєпереробний завод у Коломиї, за 350 мільйонів євро

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-18 08:38:11

У Коломиї збудують сміттєпереробний завод. Зробить це проектно-будівельна компанія "Україна-Австрія". На нове підприємство вони планують виділити 350 мільйонів євро.

Завод з переробки відходів побудують на вулиці Шарлая, де зараз знаходиться полігон по захороненню сміття. "Туди привозитимуть непотріб тільки з міста та району", - запевнив засновник київської проектно-будівельної компанії "Україна-Австрія" Григорії Снігір. Він зазначив, що завод буде екологічно чистим та нічим не зашкодить коломиянам.

Завод перероблятиме більше ста тисяч тон відходів у рік. На підприємстві будуть створені спеціальні цехи, які сортуватимуть сміття. Контейнери облаштують для гуми, пластикових пляшок, пакетів, скла, побутової техніки та іншої продукції.

Аби депутати не сумнівались у своєму рішенні, чи правильно вони зроблять, віддавши ділянку під завод, кияни підготували фільм вже існуючих заводів за кордоном. На відеоплівці показано все, як працює підприємство, куди ідуть відходи та інше.

Такі сміттєпереробні заводи з часом стануть звичними для України. Зараз підприємство будують в Криму, біля Луцька та ще в п'ятьох містах. На позачерговій 34-й сесії міста депутати одноголосно проголосували за створення такого заводу і в Коломиї. Тому уже за два місяці буде підтверджено його проект, а трохи більш як за рік це підприємство запрацює.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі