друкувати


Чи будуть у січні проблеми із своєчасною виплатою пенсій?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-18 09:32:49

Попри обіцянки Пенсійного фонду вчасно виплачувати прикарпатцям пенсії ситуація, яка на нинішній день складається з виплатою, — насторожує. Скажімо, за інформацією начальника Калуського центру поштового зв’язку Миколи Войтановського, проблеми із своєчасною виплатою пенсій були вже наприкінці минулого місяця.

На жаль, така сама ситуація й у грудні. Як стверджує Микола Васильович, затримка з перерахуванням коштів Пенсійним фондом пошті становить близько шести днів. Зрозуміло, що це викликає невдоволення пенсіонерів, які звикли отримувати пенсію у певний день.

Очевидно, що такі нарікання стосуються не тільки Калуша. Поінформовані джерела стверджують, що лише на Прикарпатті йдеться про мільйони гривень, які несвоєчасно надходять на рахунки пошти. Зрозуміло, що це "перші ластівки" фінансової кризи. Підприємства скорочують виробництво, звільняють працівників, а відповідно зменшуються і відрахування до Пенсійного фонду та Держбюджету.

Днями інформаційні агенції поширили слова міністра праці та соціальної політики України Людмили Денисової про те, що "з метою забезпечення стабільного фінансування виплати пенсій та недопущення порушень строків виплати ми встановлюємо і фіксуємо чіткі терміни виплати. Пенсії будуть виплачувати з четвертого по 25-те число включно". Також Денисова зазначила, що до кінця року кожному пенсіонерові буде надіслано повідомлення, де вказуватиметься чітка дата виплати, а, крім того, в ньому буде зазначений перелік прав пенсіонерів у відносинах із Пенсійним фондом.

Водночас голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявив, що графік виплати пенсій у січні не буде порушено через свята. За його словами, на свята поштові відділення почнуть працювати та виплачувати пенсії — з 4 січня, а відділення банків — з 5 січня.

Як повідомили у головному управлінні ПФУ в Івано-Франківській області, заступник начальника цього відомства Роман Берчак стверджує, що "заходи, здійснювані урядом в умовах економічної кризи, головне управління ПФУ в області провело ще в 2007 році. Тож пенсіонери, які користуються послугами підприємств поштового зв’язку, отримуватимуть виплати як звичайно. У черговості отримувачів пенсій через банки насамперед ітимуть пенсіонери пільгових категорій, а після 20-го числа місяця — працюючі пенсіонери". Він також підтвердив, що кожному пенсіонерові персонально буде надіслано повідомлення про дату виплати пенсії. "Дата виплати може бути перенесена, однак не більше ніж на 10 днів. Але терміни виплати пенсій з четвертого по 25-те число кожного місяця будуть збережені", — зауважив Роман Берчак.

Джерело: "Галичина"
Обговорити на форумі