друкувати


У нас буде ще один Інтернет. Від Google

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-17 06:17:36

Компанія Google веде переговори з найбільшими американськими провайдерами, з метою створення виділених мереж, які будуть обслуговувати тільки власний трафік Google. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Як зазначають експерти, мова йде про створення паралельної мережі, яка буде повністю контролюватися компанією Google. Компанія вважає, що надходить цілком розумно: створення паралельних мереж інтернету допоможе розвантажити глобальну мережу. Причому Google пропонує провайдерам дуже вигідні умови – Google має намір оплачувати половину пошукового трафіку. У зв'язку з різким зростанням завантажень відео через інтернет багато хто провайдери починають відчувати дефіцит пропускної здатності, і для них пропозиція Google є вигідною.

У той же час створення таких мереж порушує угоду про мережевий нейтралітет, згідно з яким трафік будь-якої компанії провайдер повинен пропускати на рівних умовах. Паралельні мережі є грубим порушенням цієї угоди, і, як вважають провайдери, антимонопольні органи Сполучених Штатів навряд чи погодяться з положенням справ, при якому Google стає вже не першим серед рівних як сьогодні, а єдиним.

Автор: Анастасія Меланія МАТУШАК для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі