друкувати


Автомобільний ринок України падає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-17 01:36:40

Обсяги продажів автомобілів в Україні в листопаді впали на рекордні 35%.

У минулому місяці українці купили близько 38 тисяч автомобілів проти 58 тисяч у жовтні. Якщо в жовтні 14% зріст автопродаж був пов'язаний з тим, що вкладники масово знімали кошти з депозитів і прагнули вкласти їх у купівлю ліквідних товарів, в тому числі машин, то вже в листопаді люди відчули на собі всю глибину кризи і воліли заощаджувати гроші. Листопадовий продаж "Хонда Україна" впали за місяць більш ніж в 3 рази. "В цьому місяці ми продали 505 автомобілів проти 1613 у жовтні", - розповідає бренд-менеджер "Хонда Україна" Віктор Довжанський. Помітно знизилися показники і в компанії "Ніссан Мотор Україна". "У жовтні ми продали 1,7 тисячі авто. У листопаді - лише 800 ", - розповідає гендиректор компанії Андрій Нестеренко. Приблизно такі ж показники і в компанії "АВТ Баварія", офіційного імпортера BMW, Mini, Alpina та дилера Rolls-Royce в Україні. "Продаж листопада знизилися в 2 рази у порівнянні з жовтнем", - запевняє генеральний директор "АВТ Баварія" Олександр Тимофєєв.

Не краща ситуація з продажами і в компанії Тоyota. А у "Віннер Україна", яка представляє такі бренди, як Ford, Jaguar, Land Rover, Volvo та Porsche, продажу впали в 1,5 рази. Найбільш успішним виявився "Торговий дім "НІКО ", де продажі скоротилися не так значно.

Багато компаній встидаються листопадових досягнень і не афішують своїх цифр.

За даними учасників ринку, обсяг продажів іномарок в Україні в жовтні-листопаді скоротився на 70%. У той же час вітчизняні автовиробники відмовляються коментувати результати своїх продажів. "Ми робимо все, щоб виробництво зростало", - запевняють в "УкрАвто", однак про результати роботи в листопаді повідомляти відмовляються.

Обговорити на форумі