друкувати


Як уберегтися від квартирних крадіжок?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-16 12:26:54

Наслідки економічної кризи можуть негативно вплинути на стан криміногенної ситуації на Коломийщині, тож правоохоронці звертаються до населення прислухатися до професійних порад, як уберегтися від квартирних крадіжок. Розповідає інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Роксана БАРАНСЬКА:

— Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, коли люди їдуть провідувати рідних та близьких, залишають помешкання. Щоб за вашої відсутності не сталося якихось неприємних сюрпризів, подбайте, щоб про ваш від’їзд знало якомога менше людей. Забороніть своїм дітям розповідати про відпочинкові плани ровесникам, бо злодії всюди мають свої "вуха". Не варто залишати ключів від квартири під дверними килимками та в інших "схованках", про які чудово знають злодії. Не зайве подбати про технічне укріплення дверей.

Вираховуючи потенційних жертв, злодії уважно стежать за вікнами квартир. Якщо протягом двох-трьох ночей десь не вмикали світло, вони розуміють, що господарі квартири надовго покинули місто. Тому варто створити видимість того, що ваша квартира не залишилася на свята безлюдною. Попросіть для цього сусіда, якому довіряєте, щовечора заходити у вашу квартиру, ввімкнути світло, полити квіти, а ще — виймати пошту з вашої скриньки.

Якщо у дверний замок вашої квартири запхали сірничок, не вважайте, що це хуліганили діти. Можливо, це злодії перевіряли, чи відчиняв хтось двері протягом дня. Таку "мічену" квартиру краще не покидати надовго. А найкраще довірити охорону помешкання державній службі охорони при УМВС. У квартири, що перебувають "на пульті" ДСО, злодії лізти не ризикують.

У тому випадку, якщо ви помітили особу з підозрілою поведінкою, зателефонуйте на "02" або з мобільного "102" і постарайтеся запам’ятати якісь особливі прикмети його зовнішності чи одягу.

Автор: Квітослава СОНЯХ
Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі