друкувати


Грант – розвитку гарант

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-15 02:04:57

Коломийська районна рада, яку очолює Дмитро Неміш, стала переможцем шостого Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2008 року. Голова райради повернувся з Києва із дипломом переможця конкурсу за проект "Комплексний підхід вирішення питань сільської молоді".

Ідея проведення конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування належить учасникам муніципального руху і є одним із можливих шляхів вирішення проблем місцевого самоврядування. За задумом, конкурс має сприяти пробудженню і загальній підтримці місцевої ініціативи відносно пошуку найбільш ефективних шляхів та конкретних методів скорішого вирішення проблем місцевого і регіонального розвитку. Власне, метою конкурсу був відбір проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, спрямованих на розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації.

Конкурс проводився по п’яти категоріях – відносно до кількості населення в тих чи інших населених пунктах, заявлених на участь. Розміри грантів по кожній категорії складають від 100 тисяч гривень (для сіл і селищ) до 1 мільйона 500 тисяч гривень (для міст із населенням понад мільйон).

- Кошти, які отримає Коломийщина на втілення проекту з вирішення питань сільської молоді, будуть використані на розвиток необхідної інфраструктури, реконструкцію спортивних та інших закладів, яких потребує молодь у сільських населених пунктах, - зазначив голова районної ради Дмитро Неміш (на фото).

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі