друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 12 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-15 10:31:16

"Ділові люди Прикарпаття" збиралися в Івано-Франківську. Члени громадської організації обговорювали питання подолання фінансової кризи на Прикарпатті. На зустріч запросили бізнесменів, банкірів, податківців, профспілкових діячів та владу. За результатами зустрічі прийнято кілька звернень до керівництва області та держави. Запросили на засідання і знімальну групу нашого телеканалу.

17 грудня в приміщенні райдержадміністрації відбудуться збори автоперевізників, які обслуговують Коломийський район по питанню роботи в 2009 році. Про це повідомляє Коломийська райдержадміністрація.

Створити сприятливе освітнє середовище для дітей мають на меті у Раківчицькій загальноосвітній школі. Навчальний заклад є учасником державного експерименту у цій галузі. У п'ятницю до Раківчика на Всеукраїнський семінар приїхали вчителі майже з усіх областей України. Серед них і керівник проекту Віра Мелешко. Деталі у сюжеті Богдана Малецького.

Завершився місячник добровільної здачі зброї, який тривав з 1 по 30 листопада. Цього року такий захід проводили двічі. За два місячники у дозвільну службу здали 20 одиниць зброї та пів тисячі боєприпасів Великої вітчизняної війни. Зараз ще триває перереєстрація нарізної, мисливської та газової зброї. Цю процедуру проходять раз у три роки. Власникам необхідно перевірити наявні документи, щоб не порушити терміни та уникнути адміністративної відповідальності.

На Коломийщині ДТП. Минулої ночі у селі Лісний Хлібичин водій автомобіля "Субару", житель міста Чернівці, 1953 року народження, збив пішохода, мешканця Лісного Хлібичина, 1971 року народження. Внаслідок аварії потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та перелом лівої гомілки. Чоловіка госпіталізовано в Коломийську Центральну районну лікарню.

14 грудня - День ліквідатора на Чорнобильській АЕС. Це свято відзначається згідно із Указом Президента вже четвертий рік поспіль. Нагороди отримують люди, які пожертвували власним здоров’ям для збереження життів мільйонів людей. Як відбулися святкування цього року далі в сюжеті.

Понад 70 номерів підготували колективи художньої самодіяльності на огляді присвяченому 100 річчю з Дня народження Степана Бандери. Його провели у Матіївцях. Участь в заході взяло майже 40 колективів. За підсумками трьох етапів відберуть номери для участі в гала-концерті. Він відбудеться в кінці грудня в Народному домі.

Великий цикл зимових святкувань починається в Карпатах 4 грудня Введенням у храм Пресвятої Богородиці. "Введення прийде-свят наведе", так кажуть горяни про останній місяць року. Катерини, Андрія, Миколая, Анни - дні цих грудневих святих багаті на самобутні обряди і звичаї. Серед них вирізняється молодіжне свято Андрія, яке відзначають 13 грудня.

Коломийський академічний обласний український театр імені Івана Озаркевича запрошує всіх шанувальників театрального мистецтва на вистави, які відбудуться 14 грудня. О 12:00 годині "Попелюшка" - казка для дітей, о 18:00 годині – "Вісім люблячих жінок" - вистава для дорослих. З 20 по 24 грудня відбудеться перший Всеукраїнський театральний фестиваль "Коломийські представлення" за участю найкращих українських театрів.

У вівторок, 16 грудня у ФСК "Локомотив" відбудеться відкриття кубку України з боксу серед жінок. Початок о 15:00 годині. Запрошуються всі бажаючі.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі