друкувати


Tyco Electronics відкрила завод в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-12 03:28:16

Американська компанія Tyco Electronics відкрила завод з виробництва електрокабельної продукції для автомобілів в Івано-Франківську. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську президент підрозділу автомобільного бізнесу Tyco Electronics Джозеф ДОНАГ'Ю.

За його словами, на заводі розпочато складання коннекторів для повітряних подушок в автомобілях та електрокабельна продукція для автомобілів BMW, Opel, Mercedes, Skoda, Fiat. Продукцію планується експортувати в країни Західної Европи.

Площа виробничих приміщень заводу становить 150 кв. м. У даний час на підприємстві створено 70 робочих місць. Прогнозована кількість робочих місць становить 500-10 тис.

У будівництво виробничого модуля заводу компанія інвестувала 5 млн євро. При цьому Д.ДОНАГ'Ю відмовився назвати загальну суму інвестицій у реалізацію проекту. Він також повідомив, що протягом наступних двох років на території заводу будуть побудовані нові виробничі приміщення.

За даними Івано-Франківського міськвиконкому, загальна сума інвестицій Tyco Electronics у проект становитиме 50 млн евро. Компанія розпочала будівництво заводу у 2006 році на ділянці площею 15 га у районі Хриплинського промислового вузла. Для реалізації проекту в Івано-Франківську 23 лютого 2006 року зареєстровано ТОВ Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед. Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед 30 липня 2008 року вже запустила першу чергу заводу з виробництва електрокабельної продукції в Івано-Франківську.

Tyco Electronics є провідним світовим постачальником електронних компонентів, комунікаційних мереж, підводних телекомунікаційних та безпровідних систем. У 2008 році обсяг реалізованої продукції компанії у 150 країнах світу склав 14,8 млрд доларів.

Автор: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі