друкувати


Найвищий бал плюс один за українську пісню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-12 01:30:18

Незважаючи на юний вік, талановита семикласниця четвертої школи міста Коломиї Івано-Франківської області Христинка Васкул живе справжнім сценічним життям: бере участь у конкурсах, навчається вокалу в улюбленої вчительки Оксани Ребової-Атаманюк, хореографії, сценічній майстерності, записує диски.

Міжнародний день посмішки був для Христинки особливо багатий на яскраві враження: саме тоді в Феодосії розпочався тринадцятий фестиваль пісні й театрального мистецтва "Співограй – 2008", куди її запросили єдину із Західного регіону. І на пам’ятних світлинах святкової ходи тамтешньою набережною збереглося майже літнє тепло, щирі усмішки і єдиний з-поміж джинсових етнічний стрій юної коломиянки, яким так захоплювалися всі. Але по-справжньому полонив журі голос дівчинки, її репертуар, за що й отримала диплом у номінації "За популяризацію української естрадної пісні" (на світлині), а разом із тим запрошення на навчання у Київському вищому державному музичному училищі ім.Р.Глієра від Лідії Михайленко, голови журі, народної артистки України, викладачки вокалу цього закладу. Також несподівано оцінила талант Христі Кіра Чен, музичний редактор телепрограм із Росії, – найвищий бал плюс 1. На зустрічі конкурсантів із міським головою коломиянка єдина співала українською.

Незабаром Христинка братиме участь у відбірковому турі "Південного експресу", у міжнародному фестивалі "Коломийка", також у новорічному концерті у місті над Прутом.

Христинка з бабусею, яка добровільно взялася за роль продюсера, щиро вдячні міському голові Ю.Овчаренку, міській організації БЮТ, лідеру місцевої УНП І.Слюзару, керівнику Будинку торгівлі В.Янкевичу за допомогу в поїздці у Феодосію.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі