друкувати


ЗНО: не боятись, а готуватися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-12 11:45:21

Загалом Коломийський район, за підсумками ЗНО, увійшов у десятку районів із найвищими показниками з більшості предметів, а якісний показник — у проміжку від 173 до 200 балів становить 13,51%. За допомогою сертифікатів незалежного оцінювання чимало дітей із незаможних дітей отримали шанс поступити в омріяний вищий навчальний заклад, на бюджетну форму.

Гордість Раківчицької школи — випускник Назар Семенюк. Розповідає директор школи Алла Попадюк:

— Назар — щирий, товариський хлопець. Здібний до науки, активний у громадському житті. Не зважаючи на те, що має проблеми зі здоров’ям, скрізь устигав. Як член шкільного парламенту відповідав за сферу питань міністерства освіти і науки, брав участь у шкільних гуртках — драматичному, "Дивослово", "Соняшник". Назар гарно малює, отож завжди допомагав в оформленні шкільних стінгазет, а ще він завжди нас дивував своїми виробами з предметних матеріалів, особливо гарно йому вдаються декоративні шкатулки. Його роботи експонувалися і на обласній виставці. Результати його тестів з української мови і літератури — 174 бали, а з математики — 159, отож хлопець сміло подав документи аж у три вузи одразу і всюди був зарахований, вибрав Івано-Франківський національно-технічний університет нафти і газу. Назар — показовий приклад того, що випускник, маючи добрі знання, за результатами успішно зданих тестів, зможе стати студентом будь-якого вищого навчального закладу України. Я завжди наголошую про це на кожній лінійці. Зовнішнє незалежне оцінювання — це правильний і чинний шлях, відкритий здібним і сумлінним учням, його не треба боятись, до нього треба готуватися, і не лише у випускних класах, а протягом усього навчання у школі.

Розповідає директор Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. Мирослав Бодейчук:

— Я задоволений цьогорічними результатами ЗНО у нашій школі. І учні, і педагогічний колектив постаралися. Двадцять троє наших випускників продовжують навчання у вищих навчальних закладах, маємо восьмеро медалістів — порівну золота й срібла. Ці учні з першого класу підтверджували свої знання. Зокрема, Юрій Драгомирецький, який отримав золоту медаль, із сьомого класу брав участь в обласних олімпіадах з географії і математики, завжди був у призерах, а в 11-му не лише зайняв друге місце в обласній олімпіаді з географії, а й потрапив у першу десятку по Україні. За результатами ЗНО він набрав біля 200 балів і тепер навчається в Івано-Франківському національно-технічному університеті нафти і газу. Хлопець із багатодітної родини отримав можливість учитися виключно завдяки своїм знанням. Таке ж право виборов іще один наш випускник, теж із багатодітної родини, Андрій Пнівчук. За результатами ЗНО він став студентом Національного університету "Львівська політехніка". Ми пишаємося й іншими нашими випускниками — Мар’яною Шовковою, Марією Сметанюк, Лесею Федюк, які теж успішно здали ЗНО і тепер є студентами престижних вузів України, тих, про які вони мріяли самі. Тільки копіткою працею і великими зусиллями здобуваються необхідні знання, але саме вони допоможуть молодій людині отримати омріяний фах, досягти бажаного на життєвому шляху.

Автор: Вікторія КОХАН, "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі