друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 10 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-11 12:58:40

Як зміцнювати здоров’я учнів та надалі проводити уроки фізичного виховання? На ці запитання шукали відповідь і в Коломиї - на нараді координаційної ради у справах дітей. - Президент України Віктор Ющенко 3 грудня скасував три постанови уряду, що стосувалися обмеження розмірів надбавок на лікарські препарати. - Україна побила рекорд песимізму. Соціологічні дослідження свідчать про рекордний рівень песимізму в державі.

10 грудня – Міжнародний день прав людини. Цього дня 60 років тому Організація Об’єднаних Націй ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка містить перелік основних прав та свобод. Україна була однією із 56-ти держав членів ООН, які наприкінці 1948 року брали участь в обговоренні й прийнятті Декларації на третій сесії генеральної асамблеї. Україна включила до своєї Конституції чимало нормативних приписів, які відтворюють відповідні положення Декларації. Але лише з початком "перебудови" публікації почали поширюватися.

На сьогодні 70% українців живуть за межею бідності. Про це на парламентських слухання на тему: "Про стан дотримання конституційних гарантій трудових прав громадян" заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна КАРПАЧОВА. За її словами, саме 70% населення України за критеріями бідності Світового банку живе не більше ніж на три долари в день. Крім того, за словами КАРПАЧОВОЇ, півтора мільйона найманих працівників отримують заробітну плату нижчу за прожитковий мінімум. За словами Обмудсмана, нині в Україні щодня звільняють 7 тисяч працівників. "За всіма показниками Україна залишається країною бідняків", - сказала Ніна КАРПАЧОВА.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків - це позитивний крок в майбутнє. Проте, як і в будь-якій сфері сучасного життя, тут теж є проблеми. Про це йшлося на громадських слуханнях в міській раді. Запрошені голови нині вже діючих товариств ділилися досвідом, а головуючий Михайло Білоус розповідав про переваги цих організацій. Детальніше про товариства співвласників, їх переваги та перспективи дивіться в п’ятницю в програмі "Коломийські реалії", відразу після "Подій дня".

1 жовтня на уроці фізкультури в Чернівцях померла 12-річна дівчинка. 3 жовтня у Запоріжжі - 15-річний юнак. 13 жовтня в Луцьку - 15-річний учень технічного коледжу. 1 листопада на змаганнях в Кременчуці загинув 13-річний хлопець. 4 листопада на Львівщині під час уроку фізкультури помер п’ятикласник. Ця сумна статистика лишень упродовж одного місяця приголомшила батьків, які бояться відпускати дітей на уроки фізкультури, учнів, які з острахом займаються спортом, і власне вчителів з фізичної підготовки, які проводять свої заняття згідно з розробленою програмою та затвердженими нормативами Міносвіти. Захвилювались через це і у владних кабінетах. Відтак, уряд скасував нормативи фізичної підготовки учнів від 1996 року та тимчасово заборонив бігати у школах кроси. Говорили про проблему і в Коломиї. У міській раді відбулося засідання членів координаційної ради у справах дітей. На засіданні були присутні влада, “фізкультурники”, медики.

Президент України Віктор Ющенко 3 грудня скасував три постанови уряду, що стосувалися обмеження розмірів надбавок на лікарські препарати. Глава держави зазначив, що рішення уряду були прийняті без широкого громадського обговорення та залучення основних учасників цього ринку. Такі радикальні дії уряду привели до значного скорочення працівників аптек. Також з полиць почали зникати ліки імпортного виробництва. Як нині живуть коломийські фармацевти дізнавалася Наталія Яковин.

Україна побила рекорд песимізму. Соціологічні дослідження свідчать про рекордний рівень песимізму в державі. Він проявляється у край негативній оцінці жителями всіх регіонів політичної ситуації в країні. Також це стосується економічного стану і різкого зниження задоволеності громадянами життям, яке вони ведуть.



Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі