друкувати


Проти катастроф - разом з ООН

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-09 03:24:40

У рамках проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", який фінансується Європейським Союзом, а співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН, проводиться розробка стратегії надання допомоги регіонам України, які постраждали від липневої повені.

У зв’язку з цим учора постраждалі території Івано-Франківщини відвідала пані Джейн Моселін - Старший Радник з питань відновлення постраждалих територій та зменшення ризиків катастрофи Програми Розвитку ООН.

Посланець ООН побувала у Верховині, Рахові, Надвірній, а також на Коломийщині. Джейн Моселін зустрілась із головами РДА і районної ради Михайлом Вінтоняком і Дмитром Немішем, заступником голови РДА Нестором Печенюком, представниками відділів з надзвичайних ситуацій РДА і МНС. Гостю цікавили причини такого масштабного лиха, функціонування системи оповіщення населення, уміння оцінювати ситуацію і адекватно діяти, наявність рятувальних засобів, необхідної техніки і належно підготовлених фахівців-рятувальників, а також механізми відновлення і відбудови постраждалих територій.

У відповідь на інформацію місії ООН щодо постраждалих від літньої повені територій, а також на прохання уряду України щодо підтримки стратегій по відновленню цих територій і з метою підтримки процесів їх відновлення, Програма Розвитку ООН має на меті вивчити ситуацію в постраждалих регіонах, проаналізувати її причини і наслідки з тим, аби надати підтримку і допомогу громадам. Пані Джейн Моселін поділилась досвідом роботи у постраждалій від стихії Румунії, розповіла про свою місію, розпитувала фахівців і ретельно занотовувала почуте. Сторони висловили сподівання на довготривалу співпрацю у сфері місцевого розвитку, запобігання природним катастрофам і механізмам відновлення.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі