друкувати


Такого в області більше НЕМА!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-09 03:12:53

- Такого в області більше нема! - запевнив директор тернопільського видавництва "Наш світ" Олександр Іванов на презентації виданого ним фотоальбому "Коломийщина" та іншої друкованої продукції, яка була приурочена перенесеному через повінь фестивалю "Коломийка-2008". Фестиваль заплановано – таки провести у травні 2009 року, а розкішні друковані видання уже тішать око не одного поціновувача прекрасного.

Презентацію нових видань невипадково провели у туристичному комплексі "Княжий Град", що у селі Княждвір Коломийського району. Адже саме тут, у мальовничому для туристів куточку, особливо відчутна важливість реклами нашого чудового краю з метою розвитку туризму, залучення інвестицій для цієї перспективної галузі. Власне, ті вісім друкованих новинок є найкращою презентацією Коломийщини. Великоформатний і вагомий за обсягом фотоальбом "Коломийщина" знайомить із кожним населеним пунктом району, подає його карту і довідку про райцентр. На 600 фотознімках-історія, архітектура, краєвиди, мистецтво, народні промисли, сучасність у подіях і заходах тощо.

"Коломийщина в культурній спадщині" і путівник "Коломийщина. Історія-культура-туризм" говорять самі за себе. А набори листівок, видані коломийським "Віком", стануть окрасою будь-якої мистецької колекції: "Коломийщина мистецька", "Коломийщина повстанська", "Козаччина у збірці Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського".Дві збірочки гумору Миколи Савчука додадуть настрою і залишаться веселим спомином про наш край.

Чимало зусиль до видання фестивальної літератури доклали райдержадміністрація і районна рада, відділ культури і туризму, редакція газети "Вільний голос", фотохудожники, митці, науковці, краєзнавці та багато інших небайдужих людей. Про кращий презент на пам'ять про чарівну Коломийщину годі й мріяти!

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі