друкувати


Дороги під прицілом камер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-09 02:01:42

З моменту набрання чинності нових штрафів для порушників правил дорожнього руху вже чимало прикарпатців відчули на собі, що таке нові штрафи. Зокрема за перевищення швидкості. Це відразу ж позначилося і на ситуації на дорогах. Принаймні, як стверджують працівники ДАІ, кількість водіїв, які керували автотранспортом у нетверезому стані, зменшилась майже вп’ятеро, так само знизилась аварійність на дорогах. Це при тому, що нині щодня працівники ДАІ фіксують близько 400 грубих порушень.

Крім того, ДАІ практикує тепер нові види роботи з порушниками Правил дорожнього руху (ПДР). Зокрема, для уникнення непорозумінь з водіями-порушниками їм направляють не лише постанови про порушення та квитанцію для сплати штрафів, але й фотографії моменту порушення. Крім того, ці ж фото- та відеоматеріали розміщують на офіційному веб-сайті управління ДАі в області за адресою www.udai.if.ua. Про популярність цього сайту свідчить те, що з моменту його відкриття у 20-х числах листопада сайт вже відвідало близько 33 тисяч користувачів Інтернету. Нагадаємо, що штраф має бути сплачений протягом 15 днів з моменту отримання відповідної постанови порушником, а після завершення цього терміну сума штрафу, яку має сплатити порушник, подвоюється.

Що стосується кількості камер для фіксації порушень ПДР на дорогах області, то видання називають різні цифри: і 7, і 13, і навіть 50. За інформацією прес-служби обласного управління ДАІ, наразі камери ще встановлюють, зокрема в Івано-Франківську, Калуші. Також працівники дорожньо-патрульної служби працюють із приладом "Візир", який дає можливість фіксувати порушення.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі