друкувати


Ситуація на автошляхах Прикарпаття дедалі поліпшується

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-08 10:31:21

Варто, як кажуть, вдарити по дереву,бо ситуація на автошляхах області дедалі поліпшується. Майже тиждень з початку грудня на Прикарпатті не сталося жодної дорожньо-транспортної пригоди з трагічними наслідками. Це означає, що спільними зусиллями як учасників дорожнього руху, так і співробітників Державтоінспекції на дорогах поступово наводиться порядок. Можливо, є незадоволені серед тих, кому за допущене правопорушення доведеться сплатити удесятеро більший, аніж раніше штраф. Проте незаперечним надбанням стало поліпшення дисципліни водіїв і пішоходів.

Ще однією позитивною ознакою періоду, відколи набули чинності нові штрафні санкції щодо порушників правил дорожнього руху, є зменшення фактів появи на дорогах транспортних засобів, якими керують нетверезі водії. Протягом цього тижня працівники міліції щодоби затримували від 13 до 15 водіїв у нетверезому стані, фіксували в середньому 290-310 порушень правил дорожнього руху. З 30 листопада до 5 грудня зареєстровано 4 дорожньо-транспортних пригоди, внаслідок яких четверо громадян отримали тілесні ушкодження.

Враховуючу часту зміну погодніх умов і дорожнього покриття, Державтоінспекція закликає автомобілістів під час руху обирати безпечну швидкість, не вдаватися до ризикованих маневрів, здійснювати обгін на дозволених відрізках дороги. Натомість пішоходам слід дотримуватися встановлених правил переходу дороги. Адже з-поміж зареєстрованих ДТП є певна кількість таких, коли наїзд на людину був спричинений саме її необачною поведінкою.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, Центр зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі