друкувати


"Берегині" виповнився рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-06 10:18:15

Минув рік, як при коломийській бібліотеці №4 діє народознавчий клуб "Берегиня". Ми, учасники клубу, з великим задоволенням відвідуємо засідання. Працівники бібліотеки роблять дуже добру справу, створивши клуб. Це змога збиратися щодня людям різних поколінь, від пенсіонерів до першокласників, які хочуть більше знати про своє коріння. Дуже влучно сказав колись великий поет Т.Шевченко: "І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь".

Створенням клубу займалися завідувачка бібліотеки Алла Сидор спільно з бібліотекарями Г.Лазорак та О.Матійчук. Вони радо зустрічають відвідувачів. До співпраці запросили й учителів НВК №7 Л.Добреньку та Г.Ославську.

Приємно поринати у минуле, дізнаватися про одяг, взуття, яке носили наші пращури, про зачіски, які були тоді "у моді". А скільки цікавого зібрано в кутку старожитностей. Це й куделі, на яких пряли наші прабабусі, і цеберка, де зберігали сметану, молоко, це дзбанки і тарелі, навіть колиска для немовлят.

Кожне засідання клубу відрізняється від попереднього іншою темою. До Великодніх свят у нашому клубі всі присутні брали участь у розписі писанок, до Спаса пригощалися освяченими яблуками, грушками та сливами.

Можливо, після публікації в наших лавах побільшає шанувальників української спадщини. Двері "Берегині" гостинно прочинені для всіх охочих цікаво спілкуватися, поповнити свої знання і практику народознавства.

Автор: Ніна Филип’юк, Уляна Буряк, Вадим Чеботар, "Коломийський вісник" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі