друкувати


Українські школярі стали більше хворіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-05 05:45:46

Рівень захворюваності дітей шкільного віку за останні 10 років зріс на 26,8%. Так, вже в 1 класі налічується 30% дітей, які мають хронічні захворювання, в 5 класі - 50%, в 9 класі - 64%. Про це розповіла заступник директора Інституту гігієни й медичної екології імені О.М.Марзєєва АМН України Надія Полька на розширеному засіданні колегії Санітарно-епідеміологічної служби України.

Як повідомляє прес-служба Мінздраву, Н.Полька уточнила, що на сьогоднішній день тільки у 7% українських школярів спостерігається задовільний функціональний стан організму. За її словами, високий рівень фізичної підготовки мають лише 9,3% дітей із хронічними захворюваннями й 40% практично здорових дітей. Н.Полька також доповнила, що у фізичному розвитку школярів спостерігаються такі несприятливі тенденції, як астенізація (стан психофізіологічного виснаження), зниження окружності грудної клітини, зменшення життєвої ємності легенів, м'язової сили.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич заявив, що рівень фізичної працездатності й адаптаційних можливостей організму дитини не завжди відповідає діючим нормативам фізичної підготовки на уроках фізкультури. Так, тільки 30% дітей можуть виконати нормативи без ризику для здоров'я, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі