друкувати


Держава починається не в Києві (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-05 12:47:03

Урочистості з нагоди Дня самоврядування відбулись учора в Народному домі м.Коломиї. Цього року районна і міська ради вирішили святкувати разом. Більше того - свято вийшло на міжнародний рівень.

На запрошення Коломийської районної ради, яку очолює Дмитро Неміш, на святкування прибули делегації з Австрії та Польщі, з якими Коломийщина плідно співпрацює. Головний менеджер австрійської фірми "АВЕ" Пауль Томандл і староста польського повіту Кутно Дорота Домбровська стали почесними гостями на святі самоврядування - разом із делегацією з міста Хуст (Закарпаття), представниками Львівського аграрного університету, депутатами обласної ради і першими особами сусідніх районів.

Після урочистого виконання державного Гімну, зібрання благословили владики. На сцену піднялись ініціатори свята: голови районної, міської рад, райдержадміністрації – Дмитро Неміш, Юрій Овчаренко, Михайло Вінтоняк. Вони подякували за плідну працю депутатам, членам виконкому, сільським головам, наголошуючи, що їхня робота базується на принципах народовладдя, законності, гласності, поєднання місцевих і державних інтересів. Йшлося також про те, що потужним випробуванням для органів місцевого самоврядування стала липнева стихія. До честі органів виконавчої влади, вони гідно витримали це випробування.

Голови вручили почесні грамоти, не забули ні про депутатів, ні про керівників відділів, ні про сільських голів та їхніх секретарів, ні про ветеранів: колишніх голів району, сільрад, перших осіб відділів і управлінь. Було багато щирих слів і зичень.

Теплі вітання адресували всім представникам місцевого самоврядування заступник голови обласної ради Юрій Романюк, гості з Польщі, Австрії, Хуста, голова громадської ради Коломийщини Михайло Стовпюк. Після майже двогодинної урочистої частини вітання винуватцям свята адресували художні колективи району і міста. Червоною ниткою свята самоврядування стала упевненість його представників на місцях у тому, що саме тут, на найнижчих щаблях управління, бере свій початок держава. Бо саме від уміння вирішувати проблеми простих людей у найвіддаленіших селах починається здатність мислити державно…


Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ Микола Сімкайло


М.Вінтоняк, Д.Неміш, Ю.Овчаренко


Ю.Романюк


Пауль Томандл


Дорота Домбровська

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі