друкувати


"Веселкове" свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-04 04:03:17

Не зважаючи на економічну кризу, яка хвилею цунамі накрила усі сподівання простих українців на покращення добробуту, село Нижній Вербіж минулого четверга сміливо можна було назвати центром соціального відродження. Тут при велелюдній громаді урочисто відкривали дитячий садок "Веселка" — уже четвертий в районі цього року. В грудні планують відчинити двері для дітвори садочки у Воскресинцях і Вороні. Усього на Коломийщині до кінця року буде відновлено роботу 24 дитячих дошкільних закладів.

На свято до Нижнього Вербіжа прибули поважні гості: депутат Верховної Ради Володимир Мойсик, депутат обласної ради Петро Книшук, голова РДА Михайло Вінтоняк, начальник районного відділу освіти Іван Терлецький, депутати районної ради, актив села, будівельники, священики, журналісти. Не зважаючи на колючий вітер, на подвір’ї школи (в правому крилі якої, власне, й розмістився дитсадок) було тепло від радісних облич батьків і бадьорих виступів малечі. Справжніми іменинниками почувалися найменші — перші вихованці "Веселки", які в понеділок уже прийдуть до садочка на весь день. Закутані в теплі курточки й шарфики, малюки, проте, дзвінко виголошували в мікрофон віршики про садочок, про друзів, про іграшки.

Сільський голова Марія Карпенюк у своєму виступі розповіла про докладені для облаштування садочка зусилля всіх зацікавлених людей, щиро дякувала, боячись когось забути, і владі, і будівельникам, і місцевим помічникам, і спонсорам. Запевняла, що кожному поіменно подякує через нашу газету, а Бог сторицею віддячить усім за добро і вболівання.

Володимир Мойсик, Петро Книшук, Михайло Вінтоняк теж щиро привітали мешканців села з іще одним солідним об’єктом соцкультпобуту, побажали збільшення вихованців і подарували садочку щедрі презенти. Поки молодші школярики дарували гостям свої веселі пісні, малеча дружно тупцяла у такт, позуючи перед батьківськими і журналістськими фотокамерами.

Урочиста мить — Володимир Мойсик і Михайло Вінтоняк з допомогою малюків перерізають стрічку на вході до дитячої казки. У тому, що це дійсно казка, переконуєшся одразу, переступивши поріг. Стіни майстерно розмальовані казковими сюжетами, повітряні кульки створюють атмосферу піднесення, яку довершують барвисті фіранки, майже іграшкові меблі, м’які ліжечка й іграшки, іграшки, іграшки.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі