друкувати


Україна просить відстрочити погашення "газового" боргу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-03 10:48:58

Україна просить "Газпром" про відстрочку для погашення боргу. До Москви спеціально приїхав глава "Нафтогазу" Олег Дубина. Переговори з Олексієм Міллером тривали більше чотирьох годин. "Нафтогаз" обіцяв до 1 грудня погасити заборгованість за вересень і частину жовтня. Це більше п'ятисот мільйонів доларів - п'ята частина всього українського газового боргу. Однак виконати обіцянку, заявляють в "Газпромі", "Нафтогаз" не зміг.

Сергій Купріянов (на фото), представник ВАТ "Газпром":
- Голова "Нафтогазу" Олег Дубина близько 4 годин провів переговори з галвой "Газпрому". Переговори були важкими, напруженими, тому що заборгованість навіть за вересень не погашена. Про борги за жовтень мова навіть не йде. Досить складно говорити про перспективу, коли накопичилися проблеми. Ви знаєте, що з моменту нашої попередньої зустрічі вже наступила дата з постачання в листопаді. Природно, все це ускладнює переговори.

Строки, на які "Нафтогаз України" просить перенести виплату боргу, "Газпром" поки не називає. Переговори продовжаться завтра. А тим часом компанія "Росукренерго" - постачальник газу в Україну, поширила інформацію, що на її рахунку надійшло близько двохсот сімдесяти мільйонів доларів - трохи більше половини всього боргу за вересень і частину жовтня.

Джерело: Подробиці-ТВ
Обговорити на форумі