друкувати


Завершення фестивалю Кос-Анатольського в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-03 10:29:08

На мажорному акорді 1 грудня в МБК "Народний дім" при переповненому залі завершився традиційний XXII музичний фестиваль ім.Кос-Анатольського. Апогеєм фестивалю став концерт розважальної музики А.Кос-Анатольського за участю джазового оркестру Львівської Національної музичної академії ім. М.Лисенка (диригент – В. Конончук).

Після виконання оркестром фантазії на теми пісень композитора перед присутніми виступив доцент академії Олександр Зелінський, який на подив і радість присутніх глядачів розповів про "невідомі" твори Коса. І, як зазначив доповідач, "невідомими" вони стали з тієї причини, що були написані автором в роки тоталітарного режиму.

Джаз, фокстрот, румба, чарльстон були чужими і тільки в часи хрущовського "потепління" стали популярними.

"Чарльстон", "Цяця", "Бездомний пес", "Румба" та танго "Не завдавай мені жалю", "Вернися знов до мене", "Танго кохання", пісні "Зоряна ніч", "Люблю я очі сині" у виконанні молодих, але, напрочуд, талановитих солістів – студентів академії Н.Білик (сопрано), М.Пекар (меццо-сопрано), В.Соболєва (тенор), М.Корбутяка (баритон), що називається, заполонили душі і серця глядачів.

А коли квартет співаків на завершення концерту виконав "Незабутній вальс" композитора, зал довго аплодував стоячи.

Квіти і теплі слова начальника відділу культури і туризму міської ради Уляни Мандрусяк учасникам концерту та доньці А.Кос-Анатольського Лідії, яка була присутня в глядацькому залі, поставила не крапку, а знак оклику!... на майбутню зустріч через рік – рік святкування 100–річчя від Дня народження маестро.

Необхідно відзначити високу майстерність актора Львівського театру імені Марії Заньковецької, коломиянина, заслуженого артиста України Романа Біля, який вів цей чудовий концерт.

Автор: Микола Реп’ях, Коломийська міська рада для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі