друкувати


Учасники семінару запозичили багато цікавих педагогічних ідей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-28 10:52:37

Уже більше десяти років при кабінеті методики трудового навчання Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника під керівництвом досвідченого викладача–методиста Масевич Любові Дмитрівни працює консультаційний пункт, а нині центр, в якому проводяться зустрічі вчителів початкових класів шкіл міста і району. Тут вони завжди можуть одержати кваліфіковану допомогу з питань методики проведення уроків трудового навчання, художньої праці та образотворчого мистецтва, виборі шляхів досягнення мети і завдань в опрацюванні змісту цих навчальних предметів початкової школи.

На базі цього центру 26 листопада 2008 року в рамках тижня предметної комісії трудового навчання, образотворчого мистецтва та основ безпеки життєдіяльності з ініціативи викладачів педколеджу Ємчура Т.М. та Кенюка В.В. був проведений семінар вчителів початкових класів шкіл міста та району на тему "Трудове виховання засобами образотворчого мистецтва", в роботі якого активну участь взяли директор Коломийського педагогічного коледжу Ковтун В.І., його заступник з навчально-виробничої роботи Солецький М.П. та завідувач відділенням початкового навчання і соціальної педагогіки Акімова Л.І.

За час роботи семінару вчителі початкових класів мали змогу побувати на відкритому занятті з методики образотворчого мистецтва у молодого талановитого викладача Ємчури Т.М., де побачили роботу студентів 4 курсу за методом проектів, прослідкувати за народженням фантастичних тварин, яких творили майбутні вчителі із соленого тіста і виліплювали з пластиліну, присутній тут учні першого класу загальноосвітньої школи № 1 імені Василя Стефаника зі своєї творчою вчителькою Мельник В.Г.

Велике враження на присутніх справила виставка творчих студентських робіт, виконаних у різних техніках та з різних матеріалів, доступних для роботи на уроках трудового навчання з молодшими школярами, якою викладачі Масевич Л.Д. та Кенюк Я.В. продемонстрували, теоретично і практично підтвердили слова видатного українського педагога В.Сухомлинського: "Трудове виховання – це гармонія трьох понять: треба, важко і прекрасно". Чудовим доповненням до цієї виставки стали прекрасні творчі роботи учнів шкіл Коломийського району. Так творчим доробком своїх учнів щиро поділилися вчителі Ткачук У.С. (с.Годи-Добровідка), Довганюк Г.Д. (с.Гвіздець), Мадерук О.С. (с.Раківчик) та Сметанюк Л.Є. (с.Печеніжин).

Багато цікавих педагогічних ідей запозичили учасники семінару із досвіду роботи вчительки Коломийської ЗОШ №2 Симчич О.І. з питань використання методу проектів та гуманістичних ідей Василя Сухомлинського в практиці роботи вчителя початкових класів на уроках трудового навчання та образотворчого мистецтва, а також з виступу вчительки Коломийської ЗОШ №1 імені Василя Стефаника Мельник В.Г. на тему "Місце уроків образотворчого мистецтва, трудового навчання та художньої праці в площині особистісно–зорієнтованого навчання учнів початкової школи".

Думку про плідну співпрацю викладачів Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету Імені Василя Стефаника з інформаційно-методичними центрами міського та районного управлінь освіти, започатковану Масевич Л.Д., висловила методист райво Шумко О.М., яка приклала багато зусиль, щоб обмін досвідом в цій своєрідній педагогічній школі став корисним багажем, який понесуть присутні у свої шкільні колективи.

Автор: Любов ВЕНЦ
Обговорити на форумі