друкувати


Завершується будівництво нового солодового заводу компанії Оболонь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-27 04:55:52

Виробник пива №1 в Україні компанія Оболонь розпочала пуско-налагоджувальні роботи на другій черзі солодового заводу у селищі Чемерівці (Хмельницька область).

Після завершення налагоджувальних робіт потужність нової солодовні ЗАТ Оболонь складатиме 120 тис. тонн солоду на рік. З початку 2008 року успішно працює перша черга заводу, що виробляє 60 тис. тонн солоду. Вихід заводу на повну потужність дозволить мінімізувати залежність Компанії Оболонь від зовнішніх ринків сировини.

Будівництво нового заводу почалося два роки тому. Зі слів президента компанії Оболонь Олександра СЛОБОДЯНА, "аналогів Чемеровецькій солодовні в Україні немає: це найсучасніший виробничий комплекс, обладнаний передовими технологіями. Для виконання проектних, монтажних та налагоджувальних робіт запрошені найкращі закордонні фахівці".

Олександр СЛОБОДЯН переконаний, що побудова сучасного заводу в селищі Чемерівці – це наймасштабніший інвестиційний проект у регіоні, який дозволив створити нові робочі місця та залучити додаткові надходження до місцевого бюджету. Завод є потужним локомотивом для сільського господарства Хмельницької та Тернопільської областей, адже він потребуватиме більше 160 тис. тонн пивного ячменю в рік.

Автор: Марко ОНОФРІЙЧУК
Обговорити на форумі