друкувати


У День пам’яті жертв Голодомору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-22 09:38:38

22 листопада, як передбачено планом заходів, затверджених розпорядженням голови райдержадміністрації, на установах, підприємствах, організаціях району належиться приспустити Державні прапори України. У населених пунктах району відбудеться покладання траурних вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків до пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам голодоморів, вечори-реквієми. Громадськість Коломийщини прилучиться до загальноукраїнської акції "Засвіти свічку!". О 16-ій годині оголошено хвилину мовчання.

На міський відділ міліції покладено обов’язки забезпечувати правопорядок під час проведення заходів. Цього дня рекомендовано обмежити розважальні заходи і внести відповідні зміни до програм радіо і телебачення. Центральній районній лікарні, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації належиться постійно вживати необхідних заходів щодо поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування, сприяти у веденні присадибного господарства, наданні матеріальної допомоги особам, які пережили Голодомор 1932—1933 років в Україні.

Протягом листопада молодіжні громадські організації проводитимуть заходи на підтримку загальноукраїнської акції "33 хвилини", телерадіокомпанія НТК підготує цикл тематичних телепередач. Газета "Вільний голос", яка постійно висвітлює документи і матеріали у тематичній рубриці "Голодомор-33", підготувала, згідно з розпорядженням, спецвипуск газети, присвячений цій даті.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі