друкувати


Інна ОРОБЕЦЬ виборола "срібну" медаль на чемпіонату світу з пауерліфтингу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-21 12:46:16

Під час чемпіонату світу з пауерліфтингу серед жінок та чоловіків, який тривав від 2 до 8 листопада в Канаді, заслужений майстер спорту України Інна Оробець виборола "срібну" медаль. У сумі триборства вона підняла 670 кілограмів.

До маленького міста Сант-Джонс приїхало 250 представників 36 країн світу. З України – 9 жінок та 7 чоловіків, честь Івано-Франківщини захищала єдина коломиянка Інна Оробець. Виступала у вазі плюс 90 кілограмів. Для неї це вже сьома світова першість. Тричі була "бронзовою" призеркою, 2005-ого стала чемпіонкою світу, тепер завоювала "срібло". Поступилася коломийська ліфтерка американці, яка в сумі триборства підняла на 15 кілограмів більше. Своїми результатами задоволена, бо ще й отримала іменну ліцензію на Всесвітні ігри-2009.

До Канади з нашою спортсменкою їхали обидва її наставники – заслужений тренер України Василь Оробець та голова Івано-Франківської федерації пауерліфтингу Валерій Тимків. Останній на змагання їхав ще й як суддя міжнародної категорії. У підсумку вперше в історії нашої незалежної держави перші загальнокомандні місця посіли і жіноча, і чоловіча збірні України. Як результат – 14 іменних путівок на Всесвітні ігри-2009, які відбудуться в Тайвані в липні.

Джерело: "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі