друкувати


Коломийщина згадувала жертв Голодомору під час акції "33 хвилини"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-18 12:38:18

У 1932-1933 роках українська нація пережила суцільну катастрофу: на землі стояло справжнє пекло. Цей геноцид, масове нищення українського народу голодомором комуністична система СРСР здійснювала з метою проведення масової колективізації.

75 років перебуває в скорботі рідна Україна, яка втратила протягом трагічного часу незліченно своїх дітей. Тоталітарна, антидержавницька система, перенасичена настроями антилюдського спрямування, всі зусилля спрямовувала для того, аби знищити український народ, стерти їхніх нащадків, а з ними традиції, обряди, рід.

Не можна не згадати цілі сім'ї, скошені голодною косою, маленьких немовлят, закоханих дівчат і юнаків, рідних, сусідів. Деяким людям вдалося вижити. Вони несуть з собою гіркі спогади того часу:

"…ми були голодні, але з голоду не повмирали. Батько мав у господарстві коня, корову, кури, що й допомагало нам вижити у той страшний час…"

"…люди говорили, що запаси збіжжя були, але їх продавали в інші країни…"

На виконання доручень Секретаріату Президента України в центральній районній бібліотеці відбулася Всеукраїнська акція "33 хвилини", присвячена 75-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні. Працівники бібліотеки зачитали прізвища осіб, які загинули в часи Голодомору, а священик УГКЦ о.Ігор провів поминальну молитву. Такі ж акції пройшли в масових і дитячих бібліотеках селищ Отинії, Гвіздця, Печеніжина за участю студентів й учнів.

Українським урядом нині робиться все для того, аби зберегти й відновити якомога більше пам’яті про той страшний 33-й! Не маємо права бодай призабути жахливі пекельні голодні муки наших краян й народу вцілому. Світла пам’ять про них житиме з покоління в покоління, а комуністичний лад ніколи не зможе приховати правду. Бо це істина. Це гріх, що кличе помсти з неба!

Джерело: прес-служба РДА
Обговорити на форумі