друкувати


Завжди у праці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-15 12:34:33

Турківське господарство "Степан Мельничук", яким керує депутат районної ради Мирослав Червінський, — різнопланове. Славиться воно своїми садами, працюють тут і над збільшенням поголів’я худоби, й навіть вирощують льон. Як і в більшості агроформувань, цієї пізньої осінньої пори уже практично завершили польові роботи.

Під урожай наступного року посіяли 190 га ріпака, 500 га — озимої пшениці, 40 га — жита, 10 га — ячменю. Ще ми застали в полі трактор "Джон Дір", який орав на зяб.

Цьогорічні несприятливі погодні умови зашкодили садівництву. Але рік на рік не випадає й наступного сезону таки мусить бути добрий урожай.

Зате мають на фермі "Степана Мельничука" 211 корів, 250 голів ВРХ — на відгодівлі. Також закупили у ТзОВ "Корнич" 27 племінних корів і 55 телиць, а ще привезли 20 свиноматок з Івано-Франківського племоб’єднання. Поголів’я корів дає добрі надої — по 4200 л на корову, молоко здають на Городенківський сирзавод.

"Степан Мельничук" — єдине господарство, яке вирощувало льон. Цьогоріч цієї промислової культури посіяли 101 га, та, на жаль, 40 га знищила повінь і лише 61 га вцілів. Але й тут стикнулися з проблемами, бо тепер не мають змоги реалізувати волокно. Тому з наступного року, мабуть, відмовляться від цієї нерентабельної справи.

Коли напередодні розмовляли з Мирославом Червінським і просили традиційно назвати прізвища найкращих працівників, він заявив: "Не хочу нікого ображати, для мене дорогі всі без винятку, тому щиро дякую всім спеціалістам, механізаторам, водіям, дояркам, тим, хто трудиться в полі й у саду, за добру роботу, за старанність і розуміння".

Проте без прізвищ таки не обійшлося, бо щойно опинилися з Мирославом Васильовичем серед техніки, де ще застали механізаторів, як керівник почав вихваляти їх і просив сфотографувати до газети. Отож, у наш редакційний фотооб’єктив потрапив механізатор і просто таки легенда, заслужений працівник сільського господарства, 72-річний Петро Волощук, який пропрацював уже 56 років! Завдяки його невтомним рукам ще їздять на повному ходу трактори давніх марок, які зазвичай в інших господарствах уже посписувані, й доглядає за ними досвідчений майстер, як за власними дітьми.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі