друкувати


Срібло Чемпіонату світу з пауерліфтингу привезла додому коломиянка Інна Оробець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-13 12:36:28

Срібло чемпіонату світу з пауерліфтингу привезла додому коломиянка, заслужений майстер спорту України Інна Оробець. В сумі триборства спортсменка підняла 670 кілограмів.

Такий високий результат дав їй можливість отримати іменну ліцензію на Всесвітні ігри 2009. 29-й Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед жінок та чоловіків проходив з 2 по 8 листопада у Канаді. До маленького міста Сант-Джонс з'їхались 250 представників з 36-ти країн світу. Україну представляли 9 жінок та 7 чоловіків, честь Івано-Франківщини захищала єдина коломиянка Інна Оробець. Виступала у вазі плюс 90 кілограмів. Своїм результатом спортсменка залишилась задоволена.

Це вже сьомий Чемпіонат світу коломийської ліфтерки. Тричі була бронзовою призеркою, в 2005-му стала чемпіонкою світу, цього року завоювала срібло. Поступилася Інна американці, яка в сумі триборства підняла на 15 кілограмів більше.

До Канади з Інною Оробець їхали обидва її тренери – Заслужений тренер України Василь Оробець та голова Івано-Франківської федерації пауерліфтингу Валерій Тимків. Останній на змагання їхав ще й у якості судді міжнародної категорії.

В підсумку Чемпіонату світу, вперше в історії незалежності нашої держави, перші загальнокомандні місця посіли і жіноча і чоловіча збірні України. Як результат, - 14 іменних путівок на Всесвітні ігри-2009, які відбудуться у Тайвані у липні місяці. Участь у них братиме і наша Інна Оробець.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі