друкувати


При райвідділі міліції у Коломиї створено громадську раду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-11 11:21:01

Її члени мали б контролювати, чи не порушують правоохоронці права людини. До складу новоствореної громадської установи увійшли юристи, представники неполітичних організацій, самі правоохоронці та преса.

Очолили її начальник райвідділу міліції Володимир Сміх та голова однієї з громадських організацій Мирослав Симчич, відповідальним секретарем обрано голову третейського суду Тетяну Вершишіну.

Перша громадська рада по дотриманню прав людини в органах МВС була створена у Надвірній. Ініціатором об'єднання небайдужих громадян виступив представник міністра в Івано-Франківській області Василь Костів. Коломия теж активно відгукнулася на його пропозицію. На першому засіданні пан Костів розповів, що МВС чи не єдина силова структура, яка сама запрошує громадськість наглядати за її діяльністю.

На початку грудня в області збиратимуть всі ради області. Там мали б спільно виробити дієвий механізм моніторингу дотримання прав людини в ДАІ, паспортному столі, МРЕВ, ізоляторах тимчасового утримання та інших установах.

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі