друкувати


Готуй воза з осені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-10 09:59:58

На базі Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася колегія відділу освіти РДА.

На ній розглядалися такі питання, як підготовка до зимового сезону, дисципліна серед школярів і в школах узагалі, стан викладання української мови і виховної роботи у школі. Відбулася принципова і відверта розмова з директорами шкіл.

І хоча минула лише перша чверть навчального року, вже зайшла розмова про незалежне оцінювання. Уже тепер треба подбати про списки випускників 11 класів, майбутніх абітурієнтів. Пробне тестування, яке відбудеться 14 березня з історії України, історії, біології, географії, а 21 березня — з іноземної мови, математики, хімії, фізики, цьогоріч буде платне — до 50 грн. Але в області знайшовся спонсор, який оплатив його для частини дітей. На наш район виділено квоту для 30 абітурієнтів пільгових категорій з 26 шкіл. Слід подбати також про інформаційні кутки щодо незалежного оцінювання, про паспорти для одинадцятикласників, кому виповниться 16 років. Також треба переробити програму для 11 класів, поскільки навчання для них має завершитися до 1 травня.

Начальник райво Іван Терлецький (на фото) поділився своїми враженнями від робочої поїздки у Польщу. На його думку, наша система тестування краща, позаяк польські випускники шкіл мусять в один день складати тести із семи предметів одночасно.

— Мені приємно, що в нашій роботі є багато недоліків, — зіронізував Іван Васильович. — Це свідчить, що ми працюємо; та все ж краще, якби їх було менше.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі