друкувати


Європейський тиждень у Торговиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-10 09:24:52

У рамках проведення в Україні Європейського тижня місцевої демократії у Торговицькій ЗОШ І-ІІІ ст. Коломийського району було проведено низку заходів.

Так, учителі української мови Л. Боячук, Є. Гуцуляк, М.Семчук провели конкурс творчих робіт серед учнів 9—11 класів "Стежинами європейського майбутнього Торговиці та Закрівець". Найкращими роботами визнано твори учнів 10-го класу О. Баюрак, М. Мандзюк, Г. Юркевич, Х. Юркевич. Вчителька образотворчого мистецтва В.Клюшта провела конкурс дитячого малюнка "Європейське майбутнє області", переможцями визнано малюнки "Моє село в європейському майбутньому" О. Романюк та "Карпати кличуть, Карпати звуть" О. Павлюк.

Для учнів старших класів було організовано зустріч із депутатами районної ради — М. Кармалітою, І. Юркевичем, сільської ради — С. Мандзюком, І. Баюраком, П. Павлюком, сільським головою І. Данилюком, секретарем сільради Ю. Юркевичем. Гості розповіли про основний документ країн — членів Ради Європи — Європейську хартію, про найбільш важливі питання, закладені в основу розвитку місцевого самоврядування, про діяльність районної ради, проблеми розвитку сіл Торговиця та Закрівці, депутатські справи.

Також за участю учнів і гостей було проведено брейн-ринг "Місцева демократія. Європейські цінності її розвитку". Учні з’ясовували насущні проблеми, перспективи Торговиці з точки зору європейських демократичних принципів розвитку місцевого самоврядування, своє бачення участі у місцевих справах.

Також під час Європейського тижня у приміщенні сільської ради проходили дні відкритих дверей за участю депутатів районної та сільської рад, під час яких понад п’ятдесят мешканців сіл Торговиці і Закрівці звернулися з найбільш наболілими питаннями.

Автор: В.БОЄЧКО, педагог-організатор Торговицької ЗОШ І-ІІІ ст., "Вільний голос"
Обговорити на форумі