друкувати


У Коломиї розцвіла Монстера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-06 05:40:20

Вперше, за 20 років, у Коломйській центральній районній аптеці, на вазоні, заввишки два метри, з'явився рідкісний в природі пуп'янок. Протягом останніх двох тижнів аптекарі не розуміли, що це таке. Відвідувачі також стискали плечима.

Як виявилось, це диво-плід, який народжується при сприятливих умовах, проте рідко. Вазон Монстера в аптеці з'явився випадково. На початку 90-их, при відкритті цього закладу, один із працівників посадив його. Часто рослина ламалась, занепадала. Тепер в Центральній районній аптеці квітка стала прикрасою та живим експонатом, на якого приходять дивитися коломияни. До речі, через рік мають дозріти фіолетові плоди. Як повідомляють книги та сайти кімнатних рослин, плід цього вазона їстівний – часто нагадує смак банана та запах ананаса.

Довідка: Монстера (лат. Monstera) — рід крупних тропічних рослин, ліан з розітнутим листям, розташованим на стеблах по черзі. Точка зростання знаходиться на верхівці ростка. Рослини з цього роду поширені у вологих тропічних лісах екваторіального поясу Америки. На півдні ареал охоплює майже всю територію Бразилії, а на півночі включає півострів Юкатан і велику частину території Мексики. У XIX ст. монстера була завезена до Південно-східної Азії.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі