друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 5 листопада

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-06 03:41:16

Президент України Віктор Ющенко надіслав листа мешканцям села Петрилів Тлумацького району, в якому виклав своє ставлення щодо намірів громади Петриліва назвати одну з вулиць цього села, відбудованої після повені, на честь Президента України. У листі Віктор Ющенко підкреслив, що сьогодні під його особистим контролем перебувають дії влади усіх рівнів. "Можу Вам сказати, що влада зробила наразі недостатньо для того, щоб рапортувати про успіхи", – підкреслив Глава держави. Віктор Ющенко переконаний, що практика давати вулицям імена діючих посадовців і політиків походить з тоталітарних часів і сьогодні є неприйнятною. Президент пропонує громаді села Петрилів перейменувати вулицю, названу на його честь, на вулицю Злуки.

Форум молоді відбувся в Коломиї. Організували його міський відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, Коломийський Молодіжний Центр та керівники молодіжних громадських організацій. Головна тема форуму – молодіжна політика.

Із заявою про крадіжку у Коломийський міськрайвідділ міліції звернувся мешканець обласного центру. Як повідомив заявник, невідома особа, проникнувши до його гаражу шляхом відважування металевої решітки на вікні, спромоглася викрасти 12 бідонів бджолиного меду загальною вагою понад сімсот кілограмів. Вартість викрадено становить 14 тисяч гривень. В ході проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у вчиненні майнового посягання у поле зору правоохоронців потрапив 20-річний мешканець району. Обставини злочину наразі з’ясовуються.

Вище професійне училище №17 спільно з центром зайнятості провели презентацію навчального закладу. У заході взяли участь понад 300 учнів з Коломийського та Снятинського району, а також Коломиї. Дітям показали майстерні та класи де навчаються студенти. Також школярам розповіли про професії, які можна здобути в училищі.

Коломийський міськрайонний центр зайнятості повідомляє, що 6 листопада о 10:00 годині в приміщенні Народного дому відбудеться конференція на тему: "Спільна діяльність центру зайнятості і роботодавців у вирішенні проблем зайнятості, посилення соціального захисту безробітних громадян, насамперед соціально незахищених верств населення". Запрошуються роботодавці Коломиї і району, представники влади.

У четвер на площі Шевченка, 1 відбудеться відкриття пам'ятної дошки Іванові Богдану з Коломиї - першому українцеві, який 400 років тому ступив на американський материк. Чоловічий Клуб Коломийців ласкаво запрошує на урочистий захід всіх охочих. Початок 6 листопада о 16:00 годині.

300 кролів вирощує в своєму господарстві мешканець Сопова Микола Ласійчук. Віддає перевагу трьом породам сріблястий, новозеландська біла і каліфорнійська. Тримає на подвір'ї ще й мисливські свині.

Унаслідок зміни погодних умов на території більшості областей країни спостерігаються сильні тумани. Видимість складає 50-100 метрів, а на окремих ділянках доріг - 20-30. Все це значно ускладнило умови для руху транспортних засобів та стає причиною виникнення аварійних ситуацій і скоєння дорожньо-транспортних пригод, повідомляє прес-служба Укравтодору. З метою запобігання скоєнню дорожньо-транспортних пригод, загибелі та травмуванню учасників дорожнього руху Державна служба автомобільних доріг України звертається до учасників дорожнього руху з проханням бути максимально уважними та обережними, дотримуватись Правил дорожнього руху.

Коломийські рятувальники кращі в області. У двох турнірах, що проходили в Івано-Франківську нашим землякам не було рівних. І тільки у волейбольних змаганнях вони зупинилися за крок від першого місця.

В Коломиї стартували спортивні ігри. Їх організатор – міський відділ у справах сім'ї, молоді та спорту. Перший етап змагань провели у Коломийському політехнічному коледжі. Учасниками ігор стали 6 команд вищих навчальних закладів міста.

З коломиянами поспілкується ДАІ. 6 листопада о 21:30 годині на запитання телеглядачів НТК у прямому ефірі відповідатимуть працівники Коломийського відділення Державтоінспекції. Обговорюватимуть новий Закон України, зокрема стосовно підвищення розмірів штрафів та зміни у правилах дорожнього руху.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі