друкувати


На сільських вулицях Прикарпаття мало б посвітлішати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-31 12:19:13

На ХХV сесії обласної ради затверджено програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів краю на 2008 — 2012 роки.

Поки що вуличне освітлення наявне лише у 90 селах та десяти селищах Галицького, Городенківського, Долинського, Калуського, Рогатинського, Рожнятівського, Тлумацького районів, Івано-Франківської, Болехівської та Яремчанської міських рад, що становить 12,7 відсотка їх загальної кількості (789). В інших районах тільки про це мріють.

Реалізація програми має підвищити ефективність і надійність функціонування мереж зовнішнього освітлення центральних доріг та вулиць, у тому числі доріг державного значення, поліпшити благоустрій населених пунктів, сприяти зменшенню криміногенної ситуації в нічний час і травматизму серед населення в умовах незадовільного стану доріг, поганої видимості у зв’язку з погодними умовами тощо.

Особливістю фінансування цієї програми є обов’язковість залучення коштів з місцевих бюджетів (не менше 20 відсотків). Разом же з коштами Державного й обласного бюджетів планується освоїти за п’ятирічку 22 755 тисяч гривень, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі