друкувати


З кожним роком в Україні зменшується кількість абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-23 04:27:59

У наступному році випускників шкіл буде на 30 тис. менше, ніж у поточному, а цього року їх було майже на 20 тис. менше, ніж у минулому. Проте, в 2009 році ситуація може як-небудь вирівнятися за рахунок випускників минулих років, які раніше просто не зважувалися поступати до ВНЗ. Про це заявив Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук в інтерв'ю газеті "24".

Як повідомляє прес-служба МОН, також І.Вакарчук розповів, що в міністерстві будуть ретельно боротися з дефіцитом фахівців інженерного напрямку. Так, за словами глави відомства, уже із цього року стала помітною тенденція збільшення конкурсу на такі спеціальності, на які ще два роки тому ніхто і дивитися не хотів (металургія, гірнича справа).

Крім того, І.Вакарчук доповнив, що зараз разом з Мінекономіки, Мінпраці і соцполітики України розробляються нові принципи держзамовлення і уже скоро міністерство запропонує актуальні механізми. "Так, уже цього року багато ВНЗ, наприклад, педагогічних, технічних відмовилися від частини бюджетних місць, оскільки по цих напрямках або не було конкурсу, або були прорахунки при плануванні", - заявив Міністр.

Джерело: Освiтнiй портал
Обговорити на форумі