друкувати


В Івано-Франківську встановлять стелу пам’яті жертвам нацизму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-22 11:34:37

На особистому прийомі у голови Івано-Франківської обласної ради Ігоря Олійника побував керівник обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Роман Кубицький. Літнього віку чоловік залишив письмове звернення – прохання щодо виділення з обласного бюджету у наступному році 90 тис. грн. на виготовлення стели на вшанування пам’яті прикарпатців, які стали жертвами нацизму. Стелу планують встановити на Валах в обласному центрі, де в роки Другої світової війни розташовувалось гестапо.

За словами Романа Кубицького, проект стели погоджено з обласною архітектурою, її художньою радою.

Голова облради Ігор Олійник схвально відгукнувся на ініціативу обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму щодо пам’ятної стели, встановлення якої, за його словами, "не виправдано затягнулося більше як на шість десятиліть...".

Керівник обласної представницької влади запевнив Романа Кубицького, що необхідні кошти будуть і громада краю достойно вшанує своїх земляків, яких у роки минулої війни знищили фашистські окупанти, повідомляє Прес-служба голови обласної ради.

Довідка. Під час нацистської окупації на Прикарпатті було знищено більше 224 тисячі осіб цивільного населення. Нині в області проживає 2,5 тисячі жертв нацизму.

Обговорити на форумі