друкувати


АМКУ вивчатиме ціни на ліки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-20 12:36:16

Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби з боку деяких операторів ринку медпрепаратів. За наявною в Комітету інформацією, вартість окремих препаратів зросла майже на 50%. Тому, аби встановити дійсні обставини такого збільшення цін на лікарські засоби, Комітет ретельно перевірить увесь ланцюжок — від крупних оптовиків до роздрібних операторів ринку медпрепаратів.

Враховуючи значний асортимент лікарських засобів, Комітет зосередить свою увагу на найнеобхідніших для населення препаратах. Зокрема таких, як амізон, корвалол, каптопрес тощо.

"Пропоную учасникам ринку негайно повернути ціни на медпрепарати до економічно обгрунтованого рівня. Приймаючи остаточне рішення про притягнення до відповідальності порушників конкуренційного законодавства, ми будемо враховувати їхню поведінку щодо виконання цієї вимоги. Адже будь-яке невиправдане подорожчання лікарських засобів безпосередньо зачіпає кожну українську родину. Тому закликаю, аби в подальшому ключові гравці цього ринку утримувалися від неправомірних дій та співпрацювали з Антимонопольним комітетом, — наголосив виконувач обов’язків голови Комітету Олександр Мельниченко. — Зі свого боку ми проведемо глибоке дослідження цієї ситуації, розберемо її до дрібниць і надалі жорстко контролюватимемо дії операторів на ринку медпрепаратів".

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі