друкувати


Прикарпатські банки збільшують сплату податків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-20 10:48:35

Податковими органами Івано-Франківської області взято на облік 46 банківських установ, з яких ВАТ "Плюс Банк" є юридичною особою, а решта – філії, одна сплачує податок на прибуток самостійно, всі інші перебувають на консолідованій сплаті податку на прибуток тобто прибуток до оподаткування вираховується в головному офісі банку і ділиться пропорційно витрат понесених філіями.

За 9 місяців 2008 року банківськими установами області сплачено в бюджети всіх рівнів 38,4 млн. грн. податкових платежів, що на 17,4 млн. грн. або в 1,8 рази більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. При цьому, податку на прибуток сплачено 24,2 млн.грн., що на 14,1 млн.грн. або в 2,4 рази більше, ніж за 9 місяців 2007 року.

Крім цього, на податковому обліку перебуває 147 небанківських фінансових установ, в тому числі 67 страхових компаній, з яких 5 – юридичні особи. За звітний період надходження податку на прибуток від страхових компаній збільшилося на 1,2 млн.грн.

Добрі показники роботи банківських установ області з початку року, які підкріплені збільшенням сплати податків, надіємось, допоможуть подолати наслідки світової фінансової кризи, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі