друкувати


Талант писати для дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-16 03:00:25

У кожного з нас дитинство проходить по-різному, але спогади про цю пору життя часто викликають теплу усмішку. А перша улюблена дитяча книжечка, зачитана до дірок, обмальована різнокольоровими олівчиками. Чому серед багатьох малюк вибирає лише одну, просить прочитати йому ще і ще, хоча батьки пропонують інші, на їхню думку, не менш цікаві?

Мабуть, загадка тут у тому, що дитячі книжки дуже важко писати, важко відчути, що саме може схвилювати маленьких читачів. Скільки треба мати авторові душевної теплоти, любові до дітей, щоб вони хотіли знову прочитати чи прослухати цей твір. Саме такою є книжечка "Пригоди песика-пекінесика". Добре розуміючи дитячі характери, психологію їх вчинків, автор Галина Бритвак з Коломиї легко й невимушено розповідає про радощі й прикрощі маленької Настуні.

У цієї дівчинки є певні обов’язки: вона завжди складає свої іграшки, поливає кімнатні квіти, допомагає бабусі, вчиться всі справи доводити до ладу, бо хоче мати маленького песика. Нарешті він є, тепер Настуня його доглядає, виховує. Дівчинка дуже чемна, вона щодня дякує Богові за допомогу, просить здоров’я для всіх людей і своїх рідних. Не забуває подякувати і за Чуйка, так тепер зветься пекінесик.

Та чи все виходить бездоганно? Звичайно ж, ні. А що вже Чуйко показує свій норов, скільки пригод було і ще буде з цим симпатичним песиком — про це варто прочитати. Книжка сподобається маленьким читачам. Вона стане в пригоді вчителям, вихователям дошкільних установ, бо тут є безліч виховних моментів, вона насичена любов’ю до дітей, до всього живого на землі, що нас оточує. Кожна нова пригода песика Чуйка — це окреме оповідання, тому діти не втомлюються від надміру інформації. Кожна ілюстрація, виконана художницею Тетяною Ємчурою, має напис, що допомагає працювати над змістом малюнка, вчить розповідати про почуте й побачене.

Велике спасибі Вам, шановна Галино Дмитрівно, за Вашу велику і дуже потрібну працю — прекрасну дитячу книжечку.

Автор: Світлана ЄФИМЕНКО, "Вільний голос"
Обговорити на форумі