друкувати


Микола Палійчук: Мінпраці розподіляє допомогу постаждалим від повені, не знаючи реальної ситуації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-16 12:21:25

"В мене є свій погляд на те, як ефективніше використати кошти Міністерства праці та соціальної політики, які виділено Івано-Франківській області в якості благодійної допомоги постраждалим від повені. Міністерство, не знаючи реальної ситуації в тому чи іншому селі, без консультацій з нами адресно розприділило кошти в своїх високих кабінетах". Про це в інтерв’ю Офіційному сайту Партії заявив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, "нашоукраїнець" Микола Палійчук.

Як стало відомо - Заступник міністра праці та соціальної політики Сергій Бичков звинувачує голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколу Палійчука у блокуванні одноразових виплат потерпілим від паводка. З його слів, у листі міністерству Палійчук такі свої дії пояснив незгодою з розподілом благодійних коштів і визначенням категорій осіб, які на них мають право.

"Я не заперечував, щоб благодійну допомогу видавало обласне управління праці та соціальної політики, - зауважив губернатор, - Хоча я вважаю, що обладміністрація може раціональніше їх використати".

Палійчук розповів, що "в області є багато конфліктних ситуацій з відшкодуванням збитків від стихії". "Багато людей віднесені до третьої категорії, яка повністю не покриває збитки, - підкреслив голова ОДА, - Для прикладу, відшкодування за втрачений врожай обмежується 1500 грн., хоча в більшості випадків збитки набагато більші".

"Я вважаю за доцільне направити благодійну допомогу від Мінпраці людям, яким збитки не повністю компенсовані з держбюджету, - акцентував Палійчук, - В той же час, міністерство просто дублює благодійну допомогу тим, хто вже її отримав".

"Переконаний, що в першу чергу кошти слід направити в багатодітні і малозабезпечені сім’ї, - зауважив Палійчук, - Адже, згідно з урядовою постановою, відшкодування здійснювалося згідно кількості квадратних метрів, незважаючи на те, скільки в сім’ї дітей і які в них доходи".

Голова ОДА заявив, що наразі в області "конфлікту з виплатою благодійної допомоги немає. Просто в мене свій погляд на те, як ефективніше використати ці кошти".

Обговорити на форумі