друкувати


Роман Ткач: НРУ Франківщини категорично проти "вливання" Руху в БЮТ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-15 05:42:08

"Конференція Івано-Франківської організації Народного Руху України прийняла заяву, в якій висловлюється протест проти втягування Руху в БЮТ. В прийнятій заяві також йдеться про повну підтримку Івано-Франківською організацією НРУ політики Президента України Віктора Ющенка". Про це в інтерв’ю Офіційному сайту "Нашої України" заявив голова Івано-Франківської крайової організації НРУ, народний депутат Роман Ткач.

Нагадаємо: три найбільші крайові організації Народного Руху України – Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська - виступають проти входження РУХу в БЮТ на наступних парламентських виборах. Про це минулого тижня заявили народні депутати - голови зазначених організацій Ярослав Кендзьор, Іван Стойко та Роман Ткач.

"Небажання колег з БЮТ однозначно висловитись щодо оцінки подій у Грузії, а також спільне голосування з ПР і КПУ за антиконституційні закони підвело нас до висновку про діяльність політичної сили прем’єр-міністра на користь Росії", - йдеться в заяві.

"Ми вважаємо неможливою спільну участь з БЮТ у позачергових виборах до ВРУ з огляду на ідеологічні відмінності, - говориться в тексті заяви, - Ідеологія БЮТ не має нічого спільного з національно-демократичними засадами Народного Руху України".

"Івано-Франківська крайова організація НРУ заявляє про свою підтримку дій Президента на збереження конституційного ладу в нашій державі. Ми вважаємо дії Президента адекватними ситуації, що склалася і такими, що відповідають інтересам національної безпеки України", - цитуємо текст заяви.

"Івано-Франківська крайова організація НРУ вимагає від голови партії Бориса Тарасюка згуртувати партію навколо державницької позиції Президента України Віктора Ющенка", - резюмував Ткач, додавши, що "напередодні заяви з закликами підтримати Президента і не допустити блокування з БЮТ прийняли всі 19 місцевих організацій НРУ в Івано-Франківській області".

Джерело: nuns.com.ua
Обговорити на форумі