друкувати


Задля безпеки життєдіяльності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-15 09:34:52

Усе комфортнішим стає життя, але джерела тепло-, газо-, електропостачання не тільки дають енергію і світло, але й несуть з собою потенційну небезпеку для людини та навколишнього середовища. Тому кожен з нас насамперед повинен знати та дотримуватись правил безпеки як на роботі, так і в побуті, щоб попередити і не допустити аварійної обстановки, а в крайньому випадку знати як і вміти діяти в екстремальних ситуаціях.

На даний час в Україні, на жаль, почастішали випадки вибухів газу, тому з початком опалювального сезону дуже важливо нагадати основні правила з безпеки користування газовими приладами, та відповідно до вимог, визначених правилами безпеки систем газопостачання, затвердженими наказом Держнаглядохоронпраці, на кожному підприємстві з урахуванням вимог нормативних документів повинен виконуватись комплекс заходів, які спрямовані на забезпечення користування системою газопостачання, тяги вентиляційних і димових каналів у справному стані.

Відповідальними за цілісність і справний стан газового обладнання є об’єкти господарської діяльності, на балансі яких воно перебуває, а в будинках і квартирах приватної власності — їх власники.

Відповідальність за безпеку користування побутовими газовими приладами в будинках, квартирах і за дотримання їх у належному стані несуть особи, які користуються газом.

Відповідальність за стан димових і вентиляційних каналів у житлових будинках відомчого житлового фонду несуть житлові експлуатаційні контори, а в будинках і квартирах на правах приватної власності — їх власники.

Подбаймо про особисту безпеку життя і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей!

Джерело: Василь ПЕТРІВ, інженер з охорони праці Коломийського МУВГ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі