друкувати


Паплюжать героїв, а влада не бачить

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-10 04:07:01

У "Вільний голос" №67 (16 вересня) ми надрукували відкритий лист до громадян Івано-Франківщини голови ради обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степана Гелети. У ньому йшлося про відзначення в Івано-Франківську Дня визволення міста від фашистів.

Автора вкрай обурив виступ голови обласного осередку КПУ Стули, котрий дозволив собі образливі вислови на адресу національних героїв України.

До редакції "ВГ" надійшов відгук. Подаємо зі скороченням.

Ми всі відзначаємо такі дати, як траур за полеглими, яких комуно-фашисти гнали під кулі ворожих кулеметів. Вкотре хочеться наголосити, що то було не визволення, а заміна одного окупанта іншим. В області прогресивні організації не взяли участі в цьому заході, щоби використати його для глибшого роз’яснення молоді злочинів комуністичного режиму, який комуністи та їхні прихвосні хочуть знову відродити в Україні. КПУ слід давно заборонити, як злочинну організацію.

Але, що вдієш, ми бавимось у демократію. Наступного року треба так організувати цей захід, аби не було соромно ні за нашу владу, яка свідомо чи ні, але підіграла комуністам, ані нам самим.

Автор: Петро ГРАБЕЦЬ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі