друкувати


Чужої біди не буває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-10 10:02:02

Уже не вперше надходить допомога на Коломийщину по лінії Червоного Хреста. Ось і в останній день вересня до нас прибула ціла колона вантажівок, по вінця наповнених картоплею та іншою сільськогосподарською продукцією. Це свою допомогу надіслав Червоний Хрест Київської області, про що свідчили плакати на фургонах: "Вишгород — Коломиї", "Хом’яківка — Коломийському району".

— Ми очікували від сили на 20 тонн картоплі, — розповідає голова Коломийської організації Червоного Хреста Людмила Макарова, — а прибула колона із семи машин: майже 81 тонна картоплі, в т.ч. 18 тонн 100 кг — для лікарні, понад чотири тонни капусти, понад дві — буряків, 1652 кг моркви. Машини прибули вночі: їх слід було прийняти, розмістити делегацію із 18 представників Київщини, і не лише водіїв. Фактично на ноги поставили весь персонал нашого Червоного Хреста. А вже наступного дня машини відправились у села.

До екстремальних умов тут уже звикли. Адже влітку Національний комітет Червоного Хреста виділив для нашого регіону 9 тонн прального порошку на суму більш ніж 15 тисяч гривень. Ми його прийняли, а потім роздали 1905 сім’ям з району і міста, потерпілим від повені.

Що стосується сільськогосподарської продукції, то її вирішили спрямувати у села району, найбільш постраждалим від повені. На жаль, у трьох селах не було кому ані прийняти допомогу, ані організувати розвантаження. Зате зуміли прийняти допомогу у с. Верхньому Вербіжі, Корничі, Воскресинцях, Семаківцях, Матеєвцях. Адже машини до вечора мали вирушити у зворотню дорогу. "Біди чужої не буває", — під таким гаслом відбувся цей захід. А найзворушливішим став набір канцтоварів, зібраних школяриками Київщини, де до шкільного скарбу кожен з дітей доклав свого листа зі словами підтримки, з фотознімками, з номерами телефонів для подальшого спілкування — "Від серця до серця".

— Коли ми розповсюджуємо марки Червоного Хреста, — особливо наголосила Людмила Макарова, — то часто питають, а що буде навзамін. Тепер маємо змогу пересвідчитися, що добро завжди повертається. Нам десять років поспіль, відколи ми відкрили денний стаціонар при нашому Червоному Хресті, завжди допомагали мешканці Семаківців, а тепер ми змогли допомогти і їм...

Людмила Макарова повідомила також, що херсонський Червоний Хрест уже перерахував коломийським колегам гроші для закупівлі овочів денному стаціонару, хочуть ще ліки закупити, тож із 16 жовтня денний стаціонар запрацює у звичному режимі.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі