друкувати


Політичний барометр. Хто не дає спати Чоботу?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-08 11:05:29

Ім’я опального письменника, журналіста, колишнього народного депутата трьох скликань Дмитра Чобота є досить відомим. Його гостро викривальні книжки про діяльність таких політиків, як Павло Лазаренко, Віктор Медведчук і особливо Юлія Тимошенко набули скандальної слави і втягнули його у нескінченні судові процеси.

Книжки можна по-різному розцінювати: від "держзамовлення" до зривання масок, від загравання з владою до загравання з вогнем. А те, що вогонь так і не спалахує, може свідчити про міцні плечі тих, за ким стоїть автор. Останні "антибютівські" випади Чобота своєю зухвалою сміливістю б’ють всі його попередні "рекорди".

І ось напередодні можливих парламентських виборів Дмитро Чобіт випустив чергову книжку з дискредитацією діючого прем’єра "Макуха, або Штрихи до політичного портрета "Блоку Юлії Тимошенко". На презентацію книжки до містечка Броди, що на Львівщині, з’їхалося чимало журналістів з різних областей України. Чому вибрано Броди? Бо це рідне місто автора. Він тут свого часу працював на найвищих державних посадах.

Д. Чобіт розповів про роботу над книжкою, яку з гарячковою поквапливістю писав ціле літо, а також про перманентний суд з Медведчуком. Також пан Чобіт зворушено розповів про свої колишні теплі стосунки з тією жінкою, яка згодом позбавить його нічних снів і всю "спідню білизну" якої він так нещадно вивісить для публічної обсервації.

У книжці досліджено родовід Юлії Тимошенко аж до прадіда, описано кожного члена її сім’ї.

На прес-конференції дехто з журналістів піддав сумніву порядність такого майже бульварного методу копирсання в чужій білизні. Дмитро Чобіт відповів, що цей метод широко застосовується на Заході, адже політик — людина публічна і тим самим його особисте життя не може бути засекреченим. Морально це чи аморально, однак народ хоче і має право знати абсолютно все про своїх обранців.

Д. Чобіт зізнався, що стомився від галасу, який вчинено довкола його імені, й політична публіцистика йому набридла. Перейде, каже, на тиху заводь історії та краєзнавства, тим більше, що за фахом він — історик.

Автор: Андрій МАЛАЩУК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі